UTN-events

AAAAAAaååhh reccen kanske har undrat om de finns nåt mer att göra i Uppsala?! Såklart annordnar UTN massvis med events som är OWL OF THIS WORLD som reccen gärna får ta del av! Här under kan reccen läsa om alla kul events som finns under UTNs vingar!

Cafégruppen

På Uthgård finns Café Bocken som säljer fika och mat för studentvänliga priser. Caféet drivs av kårens caféföreståndare tillsammans med cafégruppen som består av engagerade studenter.

Cafégruppen anordnar flera roliga event, till exempel bakar de semlor på Fettisdagen, ordnar julfrukost under December och öppnar ibland även lunchservering. Vad som görs i caféet varierar från år till år och man bestämmer själva inom gruppen vilka projekt man vill jobba med.

Cafégruppen brukar utlysas varje höst i slutet av september och mandatperioden sträcker sig från dess till januari eller maj, beroende på hur länge man vill vara med.

Facebook

Digitaliseringskå

Digitaliseringskommittén är en arbetsgrupp som utvecklar, administrerar och underhåller kårens hemsidor och IT-system. Digitaliseringskommittén består av posterna projektledare, systemutvecklare och designer. 

Projektledarna leder kommitténs arbete och administrerar alla hemsidor och IT-system. Söket för projektledare sker i slutet av varje termin. Systemutvecklarna är de som utvecklar systemen. Designers tar fram designer och prototyper för hur nya system ska se ut.  Söket för systemutvecklare och designer sker i början av varje termin.

Ingen förkunskap eller tidigare erfarenhet krävs för att vara med i digitaliseringskommittén, du får lära dig det du behöver kunna!

Facebook

Eventgruppen

Eventgruppen är den kårcentrala arbetsgrupp som sköter kontinuerlig näringslivsverksamhet. Om ett företag vill nå ut till studenter och det inte händer något specifikt event just då så arrangerar vi det. Det brukar röra sig om lunchföreläsningar eller casekvällar. 

Eventgruppen brukar i vanliga fall tillsättas under våren efter att Näringslivsansvarig har klivit på på kontoret.

Facebook

Hemsida

Forsränningen

Forsränningen, arrangerad av Uppsala teknolog- och naturvetarkår, är ett av Sveriges största studentevenemang som årligen arrangeras på Valborg sedan 1975.

UTN tillsätter varje år en Kommitté kallad Forskå som arrangerar Forsränningen och Forsfestivalen. Forsfestivalen är en nio dagar lång festival för att värma upp och förbereda inför Forsränningen, där alla som vill är välkomna att äta och dricka gott i tältet, delta i aktiviteter eller beundra flottar som byggs av studenter som ska ränna. I kommittéen kan en ansvara för allt ifrån marknadsföringen av evenemangen, maten eller underhållningen under Forsfestivalen, till samarbeten med företag eller säkerheten under Forsränningen för att nämna några av ansvarsområdena. 

Forskå består av 25 kommittémedlemmar som tillsätts i tre omgångar, Presidiet i maj, resten av Ledningsgruppen i början av höstterminen och Kommittén i slutet av höstterminen. Sedan arbetar kommittén nära varandra under hela mandatperioden för att arrangera hållbara och kul evenemang med något för alla!

Facebook

Hemsida

GB mottagningen

Hej du fina TD-recce och välkommen till Uppsala!

Har du sett några kanske lustiga men praktfulla figurer springa runt med grå mantlar i Uppsala? Då kan du ha lyckats beskåda oss i VälCom! Liknande som Rekå leder vi i VälCom en egen mottagning för geovetare, biologer och ämneslärare i biologi, som kallas för GB-mottagningen! Vårt färgglada gäng har rest genom tid och rum för att sammanstråla just här i Uppsala. 

Du kan känna igen oss genom att beskåda våra ståtliga mantlar, färgsprakande hår, och det extravaganta modesinne vi tar med oss från varje epok. Med oss har vi våra oersättliga faddrar, som känns igen på sina turkosa faddertröjor och sektionsoveraller/labbrockar i antingen grönt (biologer), khaki (geovetare) eller lila (lärare). Du är alltid välkommen att prata med oss i VälCom!

GB-mottagningen håller till på EBC, borta vid Botaniska trädgården. Där har vi slagit upp ett tält där vi säljer mat och andra godsaker. Ni kommer säkert också att kunna stöta på våra reccar på tältklubbsgolvet, en cykeltur genom centrum, eller någon annanstans i Uppsala! 

Vi ses i höst! 

Facebook

Klubbverket

UTN:s Klubbverk är en grupp på 13 personer som sköter kårens kontinuerliga festverksamhet. Nästa varje vecka är det Torsdagspub på Uthgård, där en kan köpa god mat och dryck samt njuta av rolig och temaenlig underhållning. Varje höst arrangeras även Sektionskampen, vilket är en fartfylld vecka med tävlingar, pub och gött häng! Klubbverket agerar dessutom köks-, bar- och serveringspersonal under sittningar och uthyrningar på Uthgård. Utöver våra fantastiska Klubbverkare söker vi alltid nya stjärnor som vill jobba vid behov! Är du sugen på att jobba under Klubbverkets events? Mejla viceklubb@utn.se för att signa upp dig på Crewlistan! Se till att gilla UTNs Klubbverk på Facebook för att inte missa något roligt!

Facebook

Marknadsföringsgruppen

Marknadsföringsgruppen är lite av Informationsansvariges förlängda arm och består av ett gäng studenter som gillar att arbeta kreativt med foto och film. Som en hör på namnet, är marknadsföring gruppens huvudsyfte och tanken är att Marknadsföringsgruppen ska hjälpa till att belysa Kårens arbete på nya innovativa sätt. Vilka projekt, och hur stora de är, anpassas av gruppen själva, men exempel på arbete kan vara att skapa eventbilder eller affischer tillsammans med kommittéer, fotografera under event eller att filma och editera olika filmserier.

Gruppen består av grafiker och fotografer, men mycket av arbetet hjälps en åt med oavsett post. Att vara med i Marknadsföringsgruppen kräver inga förkunskaper utan det viktiga är att du tycker att det är roligt att arbeta grafiskt. Marknadsföringsgruppen tillsätts under höstterminen och arbetar tillsammans resten av läsåret.

Master & Exchange Reception (MER)

We are inviting you to the UTN’s Master & Exchange Reception 2022! In summer 2022, our committee will welcome master and exchange students coming from all over the world to study at the faculty of Science and Technology at Uppsala University.

Are you a master or exchange student about to start your studies in Science or Engineering at UU? Then MER is an event just for you! We have prepared two weeks of fun activities, ranging from engaging competitions, which will make you acquainted with the beautiful city of Uppsala, to a relaxing barbecue, which will be a great opportunity to make new friends! In addition, we will organize information days, where you will get to know companies and student sections, which will make your life in Sweden easier and more enjoyable.

Check out our website, Facebook and Instagram to never miss any of our events!

Facebook

Hemsida

Instagram

Naturvetarbalen

Naturvetarbalen är en högtidsbal som anordnas en gång per år på Uppsala slott! Den riktas främst till studenter på TekNat-fakulteten, men alla intresserade är välkomna. Under kvällen bjuds det bland annat på fin trerättersmiddag, underhållning, tal, prisutdelningar och styrdans med livemusik. Efter att själva sittningen och styrdansen är avklarad öppnar slottet för släpp i Rikssalen! 

Kommittén tillsätts strax efter sommaren och arbetar sedan intensivt under höst och vår med flera olika arbetsuppgifter såsom att boka saker i förväg och ta fram menyer och körschema tillsammans med slottet. Vill en prova på att arbeta inom en mindre kommitté med ett tydligt fokus så är Balkå ett fantastiskt alternativ som leder till en av de mest eleganta och minnesvärda kvällarna under året för alla deltagare!

Facebook

Hemsida

Polhacks

Polhacks är en arbetsgrupp inom UTN som jobbar för att göra spelrelaterade event. Polhacks består av en projektledare och en vice projektledare som leder Polhacks arbete. Syftet är att inkludera fler av fakultetens studenter genom att erbjuda ett bredare utbud av aktiviteter i kåren. Tidigare har Polhacks varit ett stort LAN, nu efter Coronapandemin har det utvecklats till en spelförening som jobbar kontinuerligt. Några av de aktiviteter som Polhacks skulle kunna ordna är spelkvällar, e-sportsturneringar eller en spelfestival. Unikt med Polhacks är att eventen är i regel alkoholfria. 

Facebook

Hemsida

Rebusrallyt

Uppsala teknolog- och naturvetarkårs Rebusrally går av stapeln varje år i slutet av september, år 2022 anordnas det den 24:e september. Rebusrallyt går ut på att varje lag har varsin bil och ska lösa en rebus, svaret på rebusen leder laget vidare till nästa plats där en ny rebus fås. Genom att lösa dessa rebusar tar sig laget runt en bana på Upplands vägar. Under resans gång får lagen leka, lösa andra kluringar än rebusarna och utföra olika uppdrag, lagen kan få tidsavdrag under resans gång genom dessa uppdrag och kluringar. Mitt i banan finns en lunch-station där deltagarna kan fylla på magen med mat och vila lite. Kvällen avslutas på ett festligt sätt tillsammans med alla deltagare. 

Är du intresserad att vara med och åka Rebusrallyt? Sätt ihop ett lag och håll ögonen öppna för när anmälan kommer upp den 27:e augusti eller ta din chans på Rallypuben 8:e september på Uthgård!

Facebook

Hemsida

Utnarm

Utnarm är Uppsalas största arbetsmarknadsmässa som arrangeras varje år av Uppsala teknolog- och naturvetarkår. Till mässan kommer de tusentals studenter som studerar på TekNat-fakulteten för möjligheten att prata ansikte mot ansikte med sina möjliga framtida arbetsgivare. Bland utställarna finns stora som små, breda som spetsade företag och totalt kommer över 100 utställare, alla intresserade av att träffa DIG! Till Utnarm hör också två eventveckor som i år är vecka 44 och 45 med Mässan på torsdagen i vecka 45. Under eventveckorna anordnas massor av olika event som lunchföreläsningar, studiebesök och casekvällar, såklart gratis för alla! Du hittar oss på @utnarm samt utnarm.se för mer information. 

Vill du vara med och skapa Utnarm? Söket för att bli Gruppkoordinator och Personal öppnar på Stingfestivalen! Söket för att bli Projektledare för nästa år öppnar i oktober. Söket till nästa års Kommitté hålls i början av nästa år.

Facebook

Hemsida