Stingfestivalen

Lördag vecka 1 bjuder Sting in alla reccar till den utterligt strålande Stingfestivalen. Under dagen kommer reccen att får stifta bekantskap med uttans många föreningar som bygger upp Uppsalas studentliv. Reccen kommer få mingla runt och prata med representanter och engagerade och kanske Reccen hittar ett engagemang eller aktivitet att ha utöver studierna.

Om Reccen är tillräckligt bra på att mingla och deltar i föreningarnas tävlingar finns det chans till utterbara priser. UTN:s fantastiska klubbverk säljer mat i tältet och därför behöver Reccen inte ta med matlåda.

Festivaliga Mediakå kommer anordna en fotovägg där Reccen får visa upp sin spexiga sida och det ryktas om att Fadderkå bjuder på uråldrig kunskap. Utöver detta kommer Reccen tillsammans med sin klass ha möjlighet att tävla i Martin L Utters favoritsport; Volleyboll. Sting Rekåmmenderar Reccens klass att anmäla ett lag och tävla mot de andra klasserna. Turnering avslutas med en maxad final där den vinnande klassen får spela en sista match mot Rekå. Dagen avslutas med en Reccedans av strålande karaktär.

Sting utlovar bra musik och vill tipsa om att göra StingQuizzet!

Var: Grönområdet utanför Ångström
När: Lördag v.1 (31/8)

Schema:

10.00 - Stingfestivalen öppnar. Föreningarna är på plats, Campus 1477 håller uppvärmning och volleybollturneringen drar igång.

11.00 - Mediakås fotovägg

11.30 - Lunchserveringen i tältet öppnar

14.00 - Lunchserveringen avslutas och prisutdelning för quizet!

15.00 - Final i volleybollturneringen

15.30 - Stingfestivalen avslutas med reccedans

 

Deltagande föreningar:

AIESEC Uppsala

Vi är världens största ungdomsledda organisation och våra medlemmar är mellan 18 och 30 år gamla. Vi organiserar utbyten och 'internships' runt om i världen och hjälper våra medlemar att 'aktivera' sitt ledarskap. Gemenskapen är viktigast för oss, som medlem i AIESEC lär du dig dels mycket om dig själv och dina förmågor, samtidigt som du lär känna studenter från alla världens hörn.

www.aiesec.org

Astronomiska Föreningen

Vårt syfte är att främja intresset för astronomi och rymdfart i Uppsala, och vi arbetar för att ge studenter vid Uppsala universitet möjligheten att följa aktuell astronomisk forskning. Astronomiska Föreningens verksamhet är huvudsakligen riktat till studenter vid Uppsala universitet och håller till på Ångströmslaboratoriet i Uppsala. Vi erbjuder bland annat föreläsningar, framförallt populärvetenskapliga sådana, med verksamma forskare vid universitetet, och anordnar dessutom regelbundet observationskvällar för att medlemmarna ska få chansen att lära sig mer om praktisk astronomi. Därutöver kan du hos oss se fram emot rymdiga filmkvällar och regelbundna nyhetskvällar där vi pratar astronomi- och fysikrelaterade nyheter och allmänt filosoferar kring rymd och vetenskap.

https://www.facebook.com/Astronomiskaforeningen/

Balkommittén

Naturvetarbalen är ett utav de finaste och mest exklusiva återkommande evenemang som anordnas av UTN för studenterna. Det ger dem chansen att ta del utav en magisk kväll. Det kommer att anordnas dansträningar och balpubbar och hjälper till att liva upp studentlivet under vintern. Det kommer att ge dem ett trevligt, långvarigt minne.

https://www.facebook.com/Naturvetarbalen

Baskå

Som Baskommitté så arrangerar vi en Basmottagning som välkomnar de studenter som ska läsa ett förberedande Basår för att sedan kunna studera något inom naturvetenskap, teknik eller datavetenskap vid Uppsala universitet. På samma sätt som andra mottagningar vill vi få de nya studenterna att känna sig välkomna och lära känna varandra, Uppsala som stad och Uppsalas studentliv. Dessutom vill vi såklart få dem att stanna kvar och fortsätta läsa vid Uppsala universitet även efter Basåret.

www.basar.utn.se

BIDA - byggingenjörernas damförening

Vi är en damförening för byggnadsingenjören. Vi finns för att ge stöd och inspiration till våra framtida kvinnliga byggingenjörer.

https://www.facebook.com/byggnadsingenjorersdamforening/

Datorföreningen Update

Förening för datorintresserade; vi driftar servrar i egen datorhall och terminalsal, bygger och reparerar, leker med jättestora antika datorer, ordnar utställningar och konferenser, etc.

http://www.update.uu.se/

Elektro-sektionen

Vi utför studiebevakning åt medlemmar i Elektrosektionen. Vi anordnar även event som lunchföreläsningar med relevanta företag för utbildningen. Andra event är sittningar som anordnas internt men även med andra sektioner.

https://www.facebook.com/search/top/?q=uppsala%20studentf%C3%B6rening%20elektroteknik&epa=SEARCH_BOX

Engineers Without Borders Uppsala

Engineers Without Borders Uppsala är en organisation som kan skapa något utöver ditt studentliv. En gemenskap, lärorik miljö och framförallt en plats för att göra skillnad. I Uppsala sysslar vi med integration och internationella projekt. Vi inspirerar även unga till ingenjörsvärlden och har föreläsningar och pubkvällar för att diskutera aktuella frågor.

https://www.facebook.com/ewbuppsala/

Ett teknat spex

Uppsalas äldsta fristående spexförening som varje år sätter upp ett storspex i minst två akter på Reginateatern runt månadsskiftet april/maj. Ett av få spex i Uppsala som kör ett storspex med omstarter. Alla är välkomna att vara med!

www.facebook.com/ettteknatspex

Eventgruppen

Vi arbetar för att på bred front visa på den arbetsmarknad som är intresserade av de studenter som studerar till ingenjörer och naturvetare här i Uppsala. Detta gör vi genom att arrangera olika företagsevent som lunchföreläsningar, casekvällar och liknande.

https://www.utn.se/sv

Forsränningen

Forskå Forskå Forskå

https://www.facebook.com/ForsranningenUTN/

FREJA

Uppsala tekniska fysikers tjejförening!

https://www.facebook.com/FREJA-Uppsala-Tekniska-Fysikers-tjejf%C3%B6rening-1427569330834989/

FUTF

Föreningen Uppsala tekniska fysiker värnar om att F-studentens studier och studenttid ska hålla toppkvalitet.

www.futf.se

FysKam

FysKam, Fysikums Kamratförening, är en sektionsförening för studenter på kandidatprogrammet och masterprogrammen i fysik vid Uppsala Universitet. Vår sektionslokal Skamvrån ligger längst bort i Hus 8 på plan 1 (Ångan), och agerar som mötesplats för fysiker och alla andra som vill hälsa på. Vi anordnar både mindre event som fysikpubar, lussefika och grillkvällar, och lite mer storskaliga som Stora Pubrundan. Om du vill köpa billigt kaffe, låna en kursbok i fysik, eller bara säga hej så är du varmt välkommen till oss!

https://www.facebook.com/groups/289494531072732/

Föreningen energisystemteknologerna

Föreningen Energisystemteknologerna (FET) är föreningen för studenter som läser till civilingenjör i energisystem. FET driver studiesociala frågor, utbildningsfrågor och jobbar för att öka kontakten mellan studenter, alumner och företag. Alla som är engagerade inom FET gör det för att se till så att vår utbildning håller den högsta av standarder.

Hemsida: https://es.utn.se/sv Facebook: https://www.facebook.com/energisystem/

Genius Uppsala

Vi skapar en plattform för folk att diskutera jämställdhet inom naturvetenskap och teknik, så att maktstrukturer kan analyseras. Många har någon gång upplevt eller reagerat på ojämställdhet, och därför är en diskussion viktig.

Vår Facebooksida heter Genius Uppsala!

H-sektionen

H-sektionen (Uppsala Ingenjörsförening) är sektionen för alla i byggteknik, maskinteknik, medicinsk teknik och kärnkraftsteknik. Vi studiebevakar, anordnar evenemang, föreläsningar och sportevenemang.

https://h.utn.se/sv , Fb: H-sektionen Uppsala

iGEM Uppsala

Vi är en förening som varje år sätter ihop ett lag för deltagande i en tävling i syntetisk biologi. Vi tänkte berätta lite om vår verksamhet och locka folk att anmäla sig.

igemuppsala.se igem uppsala på facebook

IT-sektionen

En sektion för alla IT-studenter :)))

https://it.sektionen.se/

IUPAK

Vi är kemisternas sektionsförening

https://www.facebook.com/groups/IUPAK/

K-sektionen

K-sektionen består av blivande civilingenjörsstudenter inom kemiteknik med spetskunskaper inom material- eller läkemedelsvetenskap. Här finner ni en gemensam kultur för kemiintresserade studenter och möjligheter till att engagera er i några av våra många evenemang; regelbundna och varierande idrottsaktiviteter, pluggfikor, den mytomspunna Natriumfesten, (K)öl-pongturnering, K-kryssning tvärs över Östersjön och paintballkrig mot de andra sektionerna. Utöver detta kan ni även få närkontakt med blivande arbetsgivare under vår arbetsmarknadsdag eller företagssafari. Med stark kemi över alla årskurser lägger vi grunden för vår härliga gemenskap.

k.utn.se

Klubbverket

Klubbverket är en av kårens arbetsgrupper som arbetar med den kontinuerliga pubverksamheten på kårhuset. Det är vi som ser till att det serveras kall dryck, god mat och härlig stämning på våra pubar. Klubbverket arrangerar även Sektionskampen under höstterminen, en veckolång turnering mellan alla sektioner där de tävlar i lekar och spel på Uthgård.

https://www.facebook.com/klubbverket/

Kuratorskonventet

Kuratorskonventet är samarbetsorganet för Uppsalas samtliga studentnationer.

www.kuratorskonventet.se

Möbius

Vi är sektionsförening för matematikstudenter, men välkomnar alla program till en gemenskap med spel, fester och en kiosk!!!

https://www.facebook.com/groups/4277930829/?epa=SEARCH_BOX

Pepp

Pepp är en organisation som jobbar för att få in fler unga tjejer på ingenjörsprogram. Det gör vi bland annat genom att anordna ett mentorskapsprogram för unga tjejer på gymnasiet där de får prova på hur det kan vara att plugga och jobba som ingenjör. Anledningen till att vi vill vara med på Stingfestivalen är att våra mentorer är ingenjörer och vi vill gärna visa upp oss för mottagningens deltagare.

blipepp.nu

Polhacks

Polhacks är UTNs årliga spelfestival med allt ifrån turneringar i de största E-sporterna till alla möjliga TV-spel och brädspel. Vi erbjuder 72 timmar av tävlingar, event och annat skoj för alla. Kom förbi och spela Smash Bros med oss!

polhacks.utn.se

Proppen

Proppen är ett samarbete mellan matematiska institutionen och UTN som håller i repetitionsmatte och ser till att de nya studenterna har bra förutsättningar att börja sina studier på universitetet. Proppen består av studenter från de olika programmen under UTN.

Proppens sida på recce.utn.se

Q-sektionen

Sektion under UTN

https://test.materialvetenskap.se/

Rallykå

UTN:s Rebusrally arrangeras varje år i september av Rallykå, 10 taggade studenter som valt att engagera sig utöver studierna. Under Rebusrallyt åker de deltagande lagen runt i Uppland och tar sig vidare längs banan genom att lösa rebusar. Dagen avslutas med en nationssittning och efterföljande släpp!

rally.utn.se och https://www.facebook.com/RebusrallyUtn/

SIV- Uppsalas kvinnliga ingenjörsnätverk

Kvinnlig ingenjörsstudent i Uppsala? Då är detta något för dig!
Som kvinnlig eller icke-binär ingenjörsstudent har du möjlighet att vara med i SIV, Uppsalas egna nätverk för kvinnliga samt icke-binära ingenjörer. SIVs ledord är att: Stötta, Inspirera och Visa möjligheter för våra medlemmar vilket vi gör genom utbildningar, företagskontakter och mentorskapsprogram m.m. Dessutom får du möjlighet att träffa andra kvinnliga och icke-binära ingenjörsstudenter här i Uppsala och umgås under avslappnade former.

Hemsida: http://www.sivuppsala.se/ FB: https://www.facebook.com/SIVuppsala/ Instagram: https://www.instagram.com/sivuppsala/

STS-sektionen

STS-sektionen är en ideell förening av och för studenter på STS—programmet vid Uppsala Universitet. Det är sektionen som hanterar bland annat STS-bibblan - alla sanna systemvetares givna tillhåll -, studiebevakning, samarbete med Uppsala Teknolog och Naturvetarkår, samt samråd med programansvariga.
Det är också sektionen som arrangerar fester, pubrundor, företagsevent och en massa andra saker för att göra studietiden roligare. Det är heller inte ovanligt att det arrangeras gasquer och sportrelaterade aktiviteter. Förutom företagsevent har STS också andra evenemang, såsom arbetsmarknadsveckor, Case-kvällar och examensjobbs-event, för att hjälpa våra studenter att förbereda sig inför arbetslivet efter examen.

https://www.stssektionen.com/

Studenthälsan

Studenthälsan erbjuder förebyggande hälsovård till studenter kring svårigheter som tillhör livet som student. Det kan t.ex. handla om stress, ensamhet, nedstämdhet, sömnsvårigheter eller livsstilsfrågor. Vi finns här för dig genom hela studenttiden!

www.uu.se/studenthalsan

Studentradion 98,9

Vi är Uppsalas största oberoende studentmedium! Hos oss får man kompetensutveckling och erfarenhet inom radiosändning. Sociala aktiviteter så som radiofester och allmänt häng på radion är också något som berikar studentlivet!

http://studentradion.com

Studiebevakarna

Vi representerar studenterna i universitetets råd/utskott/nämnder/etc.

< https://www.utn.se/sv/studiebevakning > samt < https://www.utn.se/en/studies > (på engelska)

Sverok Mälardalen

Sverok Mälardalen är en del av spelhobbyförbundet Sverok. Vi samlar spelföreningar i en bred bemärkelse, allt från digitala spel till brädspel. Men också sådant som förknippas med spel tex cosplay eller fantasy litteratur. Vi vill helt enkelt samla alla spelnördar hos oss och bidrar ekonomiskt till medlemsföreningarna, så att de enklare kan utföra sin verksamhet.

http://malardalen.sverok.se/

Techna

Vi är ett medium för information från studenter, kåren och universitetet till alla UTN-medlemmar. Hos oss kan man få skapa och uttrycka sig kreativt. Alla medlemmar är välkomna att hjälpa till med tidningen.

https://www.utn.se/sv/om-karen/organisation/techna

Teknophonorkestern Tupplurarna

Tupplurarna är studentorkestern för (framförallt) teknologer och naturvetare, men vi välkomnar alla studenter i Uppsala!
Vi är ett storband/blåsorkester med utökad uppsättning, vilket innebär att vi tar emot alla blåsinstrument. Vi spelar framförallt jazz och swing, men också en och annan vals. Vi är flitigt anlitade på gasquer och baler, men spelar även på bröllopsfester, invigningar med mera. Vi har inga inträdesprov och söker för tillfället blåsmusiker och sångare/sångerskor!
Att vara med i Tupplurarna innebär också hembakat repfika, spelöl och fester, turné vartannat år (Du ska väl med sommaren 2020!?) och framförallt en chans att få lära känna ett fantastiskt härligt gäng!
Vi har Öppet rep i början av terminen, men det går lika bra att dyka upp när som helst under terminen om man vill vara med. Vi repar på torsdagar kl. 18:30-21:30 i källare (hus 1) på Pollacksbacken.
Välkommen!

www.tupplurarna.se och www.facebook.com/Tupplurarna

Universitetskyrkan Uppsala

Vi finns som en del i det studiesociala nätverket för studenter och erbjuder bl.a. enskilda samtal och stöd, men också mötesplatser såsom en stor kör och regnbågskvällar

www.uppsala.universitetskyrkan.se

Uppsala Datavetare (UD)

Det är vi som har hand om FooBar, kiosken i källaren i hus 1 på ITC. Vi anordnar även Capseisa, vilket är SM i par-caps, en studentikos prickskyttetävling med kapsyler.

https://www.datavetenskap.nu och https://www.facebook.com/SektionenUppsalaDatavetare/

Uppsala Rugby Club

Uppsala Rugby tillför en inkluderande och allsidig idrott med både dam och herrlag och ungdomslag med träningar två gånger i veckan. Utöver träningen bidrar klubben med ett aktivt och roligt klubbliv med mycket interaktion mellan lagen i rugbyklubbens lokal.

https://www.svenskalag.se/uppsalarugby och https://www.facebook.com/UppsalaRugbyFootballClub/

Uppsala Snakeheads AFF

Vi erbjuder studenter från alla program en av de roligaste lagsporterna man kan spela.

Uppsala teknolog- och naturvetarkår

Studentkåren för dig som pluggar teknik eller naturvetenskap i Uppsala!

utn.se

Upsala Akademiska Ridklubb

Vi är en studentryttarförening för Uppsalas hästintresserade studenter. Vi arrangerar aktiviteter för att möjliggöra för studenter att upprätthålla ridningen under studierna oavsett om de har egen häst eller inte. Vi välkomnar alla från nybörjare till rutinerade ryttare - alla är välkomna!

www.uark.se https://www.facebook.com/upsalaakademiskaridklubb/

Uthryck

Uthryck är en kör för studenter på TekNat som känner att utbildningen trots sin mångafaldhet inte alltid utmanar alla studenter kreativt! Kören är till för alla de som vill testa på nått nytt, till de som känner att de vill arra egna stycken, dirigera eller driva kören framåt.

-

Utnarm

Utnarm är Uppsala teknolog- och naturvetarkårs karriärmässa. Tusentals studenter välkomnas och det är ett unikt tillfälle att nätverka med framtida arbetsgivare och likasinnade studenter.

https://utnarm.utn.se/sv

W!

Vad tillför vi inte? Ett kg sammanhållning, en kubikmeter fest och en knippe miljömedvetenhet!

fb: w-sektionen, hemsida: w.utn.se

Week of Winter

Vi är Week of Winter och anordnar varje år en skidresa till Alperna för alla teknolog- och naturvetarstudenter.

https://www.facebook.com/Wofwinter/

X-sektionen

Alla som studerar på X-programmet representeras av X-sektionen och är medlemmar i X-sektionens förening, SFINX. Trots att dessa har små skillnader kan man i praktiken tänka att sektionen och föreningen är lika. X-sektionen har en stark sammanhållning, både inom och mellan årskurser. Vår förening har en logotyp som pryder toppen av vår hemsida och vars molekylärgröna färg representerar X-sektionen. Det är även denna färg X:are har på overallerna. SFINX har även en styrelse som har ett antal roliga arbetsuppgifter. Kortfattat arbetar styrelsen med att anordna diverse sociala evenemang, såsom sittningar, tävlingar och idrottsaktiviteter, arbetar med näringslivet, studiebevakning, tar fram profilprodukter och upprätthåller ett starkt samarbete med bioteknikprogram på andra lärosäten i Sverige.

x.utn.se

Ångström Makerspace

Ångström Makerspace är precis vad det låter som, ett Makerspace på Ångströmlaboratoriet. Vi finns till för studenter och anställda vid Uppsala Universitet som vill hålla på med något tekniskt projekt men inte vill/har möjlighet att köpa in all utrustning själv. Hos oss kan man lära sig 3D-printa, programmera Arduinos, löda kretskort och massa annat.

På facebook: Ångström makerspace, Vår hemsida: https://wiki.ub.uu.se/display/UUAM/Makerspace