Biomedicinskt centrum

Campus: Biomedicinskt Centrum
Förkortning: BMC
Adress: Husargatan 3
Recceklasser: K och X

Ååååååååååååååååh! Binär och Bläck skulle här med vilja välkomna alla X- och K-reccar till det utterdile-dundee-listiga BMC, Biomedicinskt Centrum! Här kommer reccarna att läsa de mest snajdiga kurserna inom kemi och biologi. BMC innehar framförallt ett stort antal labbsalar där Reccen under sin studietid kommer att spendera ett mastigt antal timmar. På BMC pluggar också ett stort antal andra studenter inom medicin så som sjuksköterskor, sjukgymnaster, apotekare, logopeder och läkare. På BMC bedrivs även en hel del krokelicius forskning såklart.

BMC ligger inte långt ifrån Ångström och Polacks utan hittas lätt på andra sidan av Dag Hammarskölds väg. Byggnaden är ett konsum-låååångt hus. Det finns en reception i hus B7 dit Reccen kan gå ifall frågor specifikt rörande BMC blir till. Det är dessutom allmänt känt att källaren på BMC närmast kan likas vid en riktigt snajdig labyrint! Superkalaskul om man har en eftermiddag ledig för lek i långa korridorer, men vill Reccen hitta ut så är det bästa tipset att leta sig upp en våning och sedan hitta rätt väg ovan jord. Vill Reccen dock ta sig mellan två hus på BMC så är det lättast att använda sig av korridorerna i källaren som förbinder husen. Det är dessutom i källaren som de krokiluriga omklädningsrummen med skåp finns, då Reccen smidigt vill svida om inför labben! Blir Reccen hungrig på BMC finns det mikros på våning 1 och på källarplan. I källaren finns mustiga mikrorum att värma maten i. Reccen bör dock passa sig för att använda mikrokösystemet här, då fenomenet inte fungerar på BMC!

För att ta sig till BMC kan Reccen snabbt och smidigt ta en av de många bussar som går från centralstationen till busshållplatserna Uppsala Science Park eller Biomedicinskcentrum. Tar Reccen cykeln så är det lättast att hitta om man följer Dag Hammarskölds väg.

Detaljerad karta finns här.

BLÄCKINÄR VISAR VÄGEN