Sveriges lantbruksuniversitet

Campus: Sveriges lantbruksuniversitet
Förkortning: SLU
Adress: Almas Allé 10, Ultuna
Recceklasser: ES och W

Binär och Bläck skulle vilja välkomna alla ES och W-reccar till SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet! Här kommer reccarna läsa kurser inom bland annat kemi, energi, miljö och biologi. Reccarna har tur då SLU är ett av de ledande universiteten inom miljöforskning och har de allra matrixita labbsalarna och föreläsningssalarna. Reccen kommer till stor del vistas i undervisningshuset som känns igen på dess röda tak och många cyklar!

På SLU finns givetvis det alldeles uttriga SMK! SMK är Småttingkommittéen som är här för att välkomna alla nya SLU-studenter, som kallas för småttingarna. Ute på SLU finns även VVK, som ska välkomna alla nya veterinärstudenter. Binär och Bläck Rekåmmenderar Reccen att leka med både SMK och VVK då Rekå givetvis tycker att SMK och VVK är riktigt nominomi!

Om Reccen behöver hjälp ute på SLU, kan Reccen vända sig till Ultuna Studentkår som vanligtvis hittas i kårhuset. Kårhuset ligger nedanför undervisningshuset och är helt byggt i sten. Hit vänder sig Reccen om Reccen har frågor eller vill hänga en stund och äta lite mat. Om Reccen behöver värma sin matlåda, så finns det såklart ett cyber-bra rum med mikros ovanför biblioteket i undervisningshuset eller i det utterdile-dundee-listiga kårhuset. I kårhuset hittar Reccen även kiosken Komis, där Reccen för en liten guldpeng kan fylla magen med både kaffe och sötsaker! Mitt emot kårhuset finns även restaurang Syltan, där Reccen med fördel kan köpa sig en strålig lunch när matlådan glömts hemma.

SLU ligger ute i Ultuna, ca 10 minuters cykeltur från Ångström och Polacks. Här följer en prima karta för hur Reccen tar sig ut till SLU! Buss går dessutom raka vägen ut till SLU. De flesta går från centralstationerna och busshållplatserna som ligger vid SLU heter Centrala Ultuna och Ultuna södra.

BLÄCKINÄR VISAR VÄGEN