UTN-Events

Ååååååååååååh, förutom Reccens mottagning så anordnar UTN såklart en massa olika hoppedundriga events. Här under kan Reccen med fördel läsa på om olika saker Reccen kan engegera sig i när mottagningen förr eller senare tar slut.

Rebusrallyt

Uppsala teknolog- och naturvetarkårs Rebusrally går av stapeln varje år i slutet av september, år 2021 anordnas den 25:e september. Rebusrallyt går ut på att varje lag har varsin bil och ska lösa en rebus, svaret på rebusen leder laget vidare till nästa plats där en ny rebus fås. Genom att lösa dessa rebusar tar sig laget runt en bana på Upplands vägar. Under resans gång får lagen leka, lösa andra kluringar än rebusarna och utföra olika uppdrag, lagen kan få tidsavdrag under resans gång genom dessa uppdrag och kluringar. Mitt i banan finns en lunch-station där deltagarna kan fylla på magen med mat och vila lite. Kvällen avslutas på ett festligt sätt tillsammans med alla deltagare. 

Är du intresserad att vara med och åka Rebusrallyt? Sätt ihop ett lag och håll ögonen öppna för när anmälan kommer upp den 28:e augusti eller ta din chans på Rallypuben 9 september på Uthgård?

Facebook: https://www.facebook.com/RebusrallyUtn/
Hemsida: https://rally.utn.se/sv

Utnarm

Utnarm är Uppsalas största arbetsmarknadsmässa som arrangeras varje år av Uppsala teknolog- och naturvetarkår. Till mässan kommer de tusentals studenter som studerar på TekNat-fakulteten för möjligheten att prata med sina möjliga framtida arbetsgivare. Bland utställarna finns stora som små, breda som spetsade företag och totalt kommer runt 100 utställare, alla intresserade av att träffa DIG! Årets mässa är digital vilket ger dig en fantastisk möjlighet att läsa på om företagen redan innan mässan och förbereda dig! Till Utnarm hör också två eventveckor som i år är vecka 44 och 45 med Mässan på torsdagen i vecka 45. Under eventveckorna anordnas massor av olika event som lunchföreläsningar, studiebesök och casekvällar, såklart gratis för alla! Du hittar oss på @utnarm samt utnarm.se för mer information.

Vill du vara med och skapa Utnarm? Söket för att bli Gruppkoordinator och Personal öppnar på Stingfestivalen! Söket för att bli Projektledare för nästa år öppnar i oktober. Söket till nästa års Kommitté hålls i början av nästa år.

Vi ses på Stingfestivalen!

Facebook: https://www.facebook.com/utnarm/
Hemsida: utnarm.utn.se

Naturvetarbalen

Naturvetarbalen är en högtidsbal som anordnas en gång per år på Uppsala slott! Den riktas främst till studenter på TekNat-fakulteten, men alla intresserade är välkomna. Under kvällen bjuds det bland annat på fin trerättersmiddag, underhållning, tal, prisutdelningar och styrdans med livemusik. Efter att själva sittningen och styrdansen är avklarad öppnar slottet för släpp i Rikssalen! 

Kommittén tillsätts strax efter sommaren och arbetar sedan intensivt under höst och vår med flera olika arbetsuppgifter såsom att boka saker i förväg och ta fram menyer och körschema tillsammans med slottet. Vill en prova på att arbeta inom en mindre kommitté med ett tydligt fokus så är Balkå ett fantastiskt alternativ som leder till en av de mest eleganta och minnesvärda kvällarna under året för alla deltagare!

Facebook: https://www.facebook.com/Naturvetarbalen/
Hemsida: https://balen.utn.se/

Eventgruppen

Eventgruppen är en arbetsgrupp bestående av eventkoordinatorer som leds av UTN:s näringslivsansvarige. Eventgruppen jobbar med att kontinuerligt arrangera företagsevent så som lunchföreläsningar, case-kvällar och studiebesök för att hjälpa studenterna knyta band till näringslivet. Som eventkoordinator får man bra kontakter bland potentiella arbetsgivare, och man har även själv möjligheten att förverkliga såna idéer tillsammans med resten av Eventgruppen.

På grund av pandemin är Eventgruppen inställd under 2021, men engagemanget kommer förhoppningsvis öppna upp igen i februari 2022, och är ett jättebra förstagångsengagemang för alla studenter intresserade av att engagera sig inom UTN. Vill du läsa mer hittar du oss på Facebook!

Facebook: https://www.facebook.com/UTNsEventgrupp/
Hemsidahttps://utn.se/career/event-group/

Cafégruppen

På Uthgård, UTN:s kårhus, finns det ett café som säljer fika och mat för studentvänliga priser. Detta drivs av en Caféföreståndare tillsammans med en Cafégrupp och består av ideellt engagerade studenter. Cafégruppens arbete varierar från år till år men huvudsyftet är att se till att det finns kaffe, bullar, frysmat, och allt möjligt annat gott på Uthgård. Detta kan alltså innebära både bakning och matlagning eller vad just årets Cafégrupp väljer att hitta på.

Förutom den vanliga caféverksamheten brukar Cafégruppen även anordna flera större event. Det kan till exempel innebära semlor på Fettisdagen, julfrukostservering under december och även lunchservering. Dessa event varierar från år till år. Cafégruppen brukar utlysas varje höst i början av september och en kan vara engagerad tills januari eller ända till maj. Ibland utlyses fler personer till Cafégruppen även i Januari, men inte alltid.

Facebook: https://www.facebook.com/UTNs-Cafe

Marknadsföringsgruppen

Marknadsföringsgruppen är lite av Informationsansvariges förlängda arm och består av ett gäng studenter som gillar att arbeta kreativt med foto och film. Som en hör på namnet, är marknadsföring gruppens huvudsyfte och tanken är att Marknadsföringsgruppen ska hjälpa till att belysa Kårens arbete på nya innovativa sätt. Vilka projekt, och hur stora de är, anpassas av gruppen själva, men exempel på arbete kan vara att skapa eventbilder eller affischer tillsammans med kommittéer, fotografera under event eller att filma och editera olika filmserier.

Gruppen består av grafiker och fotografer, men mycket av arbetet hjälps en åt med oavsett post. Att vara med i Marknadsföringsgruppen kräver inga förkunskaper utan det viktiga är att du tycker att det är roligt att arbeta grafiskt. Marknadsföringsgruppen tillsätts under höstterminen och arbetar tillsammans resten av läsåret.

Polhacks

Polhacks är ett spelfestival med anor från 2011, som arrangeras varje vår av Uppsala teknolog- och naturvetarkår. Det är en rolig och social tillställning med fokus på umgänge och spel som alla kan delta i och finna någonting att roa sig med. Oavsett om du är en supervan spelare som spenderar mycket tid på spel och kanske tävlar i några av spelen eller om du aldrig har spelat ett spel i hela ditt liv så kommer det finnas någonting för dig.

Facebook: https://www.facebook.com/Polhacks/
Hemsida: http://polhacks.utn.se

Klubbverket

UTN:s Klubbverk arrangerar Torsdagspubarna på Uthgård där du kan köpa god mat och dryck till studentvänliga priser varje torsdag samt UTN:s kontinuerliga festverksamhet. Dessutom sköter Klubbverket Sektionskampen under hösten, där du får tävla i roliga grenar för din sektion! Är du sugen på att hjälpa till i kök eller bar så söker vi alltid Creware som kan hjälpa till vid behov. Bli Creware genom att maila viceklubbatutn.se.

Gilla Klubbverket på facebook för att inte missa något!

Facebook: https://www.facebook.com/klubbverket/

Forsränningen

Forsränningen, arrangerad av Uppsala teknolog- och naturvetarkår, är ett av Sveriges största studentevenemang som årligen arrangeras på Valborg och har gjort så sedan 1975.

UTN tillsätter varje år en kommitté kallad Forskå som arrangerar Forsränningen och Forsfestivalen. Forsfestivalen är en åtta dagar lång festival för att värma upp och förbereda inför Forsränningen, där alla som vill är välkomna att äta och dricka gott i tältet, delta i aktiviteter eller beundra flottar som byggs av studenter som ska ränna. Forskås ansvarsområden är allt ifrån maten eller underhållningen under Forsfestivalen, till samarbeten med företag eller säkerheten under Forsränningen för att nämna några.

Forskå består av 24 kommittémedlemmar som tillsätts i tre omgångar, Presidiet i maj, resten av Ledningsgruppen i början av höstterminen och Kommittén i slutet av höstterminen. Sedan arbetar kommittén nära varandra under hela mandatperioden för att arrangera hållbara och kul evenemang med något för alla!

Facebook: https://www.facebook.com/ForsranningenUTN/
Hemsida: https://forsranningen.utn.se/sv

Digitaliseringskå 

Digitaliseringskommittén utvecklar och underhåller Kårens hemsidor, appar och övriga IT-system. Tillexempel den fräsiga TD-appen du knappt klarar dig utan. Vår kommitté består av Designers som tar fram designer för hur systemen ska se ut och Systemutvecklare som bygger systemen utifrån dessa designer. Till oss kan en söka i november och vi har inga förkunskapskrav, vi ser till att en får lära sig!

Facebook: https://www.facebook.com/UTNDigitalizationCommittee/


 

GB mottagningen

Hej kära TD-reccar!
Gänget på bilden, i knäppa hårfärger är VälCom! Det är vi som anordnar GB-mottagningen! Vad är då GB-mottagningen? Jo, det är precis som TD-mottagningen en mottagning, men den är för geovetare, biologer och ämneslärare i biologi. Vi i VälCom är ett gäng erfarna äventyrare, som tagit sig hit från en djup del av djungeln för att ta med reccarna på ett storslaget äventyr! Ni kommer känna igen oss på våra beigea mantlar. Ser ni oss under mottagningen - var inte rädda för att hugga tag i en av oss om ni har frågor. Till vår hjälp har vi ett gäng fantastiska faddrar! Dom kan ni känna igen på deras gröna eller kaki overaller, eller lila labbrockar. Det kommer även ha på sig mörkgröna faddertröjor. Vi kommer även ha ett mediateam som bär rosa tygremsor. Vill ni inte vara med på bild? Hugg tag i en av dom eller den rosa i VälCom. Vi kommer till största del hålla till på campus EBC (Evolutionsbiologiskt centrum), men vi kanske har turen att stöta på varandra ändå! Fram tills dess, ha en fantastisk mottagning!
Glada hälsningar VälCom!

Facebook: https://www.facebook.com/GBmottagningen2021
 

Master & Exchange Reception (MER)

We are inviting you to the UTN’s Master & Exchange Reception 2021! In summer 2021, our committee will welcome master and exchange students coming from all over the world to study at the faculty of Science and Technology at Uppsala University.

Are you a master or exchange student about to start your studies in Science or Engineering at UU? Then MER is an event just for you! We have prepared two weeks of fun activities, ranging from engaging competitions, which will make you acquainted with the beautiful city of Uppsala, to a relaxing barbecue, which will be a great opportunity to make new friends! In addition, we will organize information days, where you will get to know companies and student sections, which will make your life in Sweden easier and more enjoyable.

Check out our website, Facebook and Instagram to never miss any of our events!


Facebook: https://www.facebook.com/MasterandExchangeReception
Hemsida: https://mer.utn.se
Instagram: https://www.instagram.com/masterandexchange_receptionutn/

Basmottagningen

Basmottagningen är en mottagning anordnad av Uppsala teknolog-och naturvetarkår och planeras och genomförs av Baskå varje år. Mottagningen är till för att välkomna de nya studenterna som börjar på tekniskt-naturvetenskapligt basår/bastermin till Uppsala universitet och studentlivet. Studenterna som börjar basåret har sin mottagning på hösten och de som börjar på basterminen har sin mottagning på våren. Är du taggad på att planera och genomföra en mottagning för ungefär några hundra studenter och ge dem en introduktion till Uppsala universitet, studentlivet och UTN? I så fall brukar Uppsala teknolog- och naturvetarkår söka poster till Baskå i början av vårterminen. Om man bara vill uppleva en liten del av basmottagningen finns även volontärsposter som söks senare under vårterminen. 

Facebook: https://www.facebook.com/Basmottagningen/
Hemsida: https://basar.utn.se/