UTN-Events

Ååååååååååååh, förutom Reccens  mottagning så anordnar UTN såklart ett gäng olika mulleluriga events. Här under kan Reccen med fördel läsa på om olika saker Reccen kan engegera sig i när mottagningen förr eller senare tar slut. 

Rebusrallyt

Uppsala teknolog- och naturvetarkårs Rebusrally går av stapeln varje år i slutet av september, år 2020 går den av stapeln den 26:e september. Rebusrallyt går ut på att varje lag har varsin bil och ska lösa en rebus, svaret på rebusen leder laget vidare till nästa plats där en ny rebus fås. Genom att lösa dessa rebusar tar sig laget runt en bana på Upplands vägar. Under resans gång får lagen leka, lösa andra kluringar än rebusarna och utföra olika uppdrag, lagen kan få tidsavdrag under resans gång genom dessa uppdrag och kluringar. Mitt i banan finns en lunchstation där deltagarna kan fylla på magen med mat och vila lite. Kvällen avslutas på ett festligt sätt tillsammans med alla deltagare.

Är du intresserad att vara med och åka Rebusrallyt? Sätt ihop ett lag och håll ögonen öppna för när anmälan kommer upp den 29:e augusti.

Är du inte intresserad av att åka Rebusrallyt så kan en vara med och hjälpa till som volontär under själva dagen, det finns allt mellan foto och lek till matvolontär.

Facebook: https://www.facebook.com/RebusrallyUtn/
Hemsida: https://rally.utn.se/sv

Utnarm

Utnarm är Uppsalas största arbetsmarknadsmässa som arrangeras varje år av Uppsala teknolog- och naturvetarkår. Till mässan kommer de tusentals studenter som studerar på TekNat-fakulteten för möjligheten att prata ansikte mot ansikte med sina möjliga framtida arbetsgivare. Bland utställarna finns stora som små, breda som spetsade företag och totalt kommer över 100 utställare, alla intresserade av att träffa DIG! Till Utnarm hör också två eventveckor som i år är vecka 44 och 45 med Mässan på torsdagen i vecka 45. Under eventveckorna anordnas massor av olika event som lunchföreläsningar, studiebesök och casekvällar, såklart gratis för alla! Du hittar oss på @utnarm samt utnarm.se för mer information.

Vill du vara med och skapa Utnarm? Söket för att bli Gruppkoordinator och Personal öppnar på Stingfestivalen! Söket för att bli Projektledare för nästa år öppnar i oktober. Söket till nästa års Kommitté hålls i början av nästa år.

Vi ses på Stingfestivalen!

Facebook: https://www.facebook.com/utnarm/
Hemsida: utnarm.utn.se

Naturvetarbalen

Naturvetarbalen är en högtidsbal som anordnas en gång per år på Uppsala slott! Den riktas främst till studenter på TekNat-fakulteten, men alla intresserade är välkomna. Under kvällen bjuds det bland annat på fin trerättersmiddag, underhållning, tal, prisutdelningar och styrdans med livemusik. Efter att själva sittningen och styrdansen är avklarad öppnar slottet för släpp i Rikssalen! 

Kommittén tillsätts strax efter sommaren och arbetar sedan intensivt under höst och vår med flera olika arbetsuppgifter såsom att boka saker i förväg och ta fram menyer och körschema tillsammans med slottet. Vill en prova på att arbeta inom en mindre kommitté med ett tydligt fokus så är Balkå ett fantastiskt alternativ som leder till en av de mest eleganta och minnesvärda kvällarna under året för alla deltagare!

Facebook: https://www.facebook.com/Naturvetarbalen/
Hemsida: https://balen.utn.se/

Eventgruppen

Eventgruppen är en arbetsgrupp som just nu består av fyra Eventkoordinatorer och en Gruppledare. Eventgruppen jobbar med att kontinuerligt arrangera företagsevent så som lunchföreläsningar och case-kvällar. Som Eventkoordinator får en bra koll på vilka företag som kan bli ens arbetsgivare efter studierna. Om något företag verkar lite extra intressant har en också möjligheten att, tillsammans med resten av Eventgruppen, boka in de till ett event, såsom lunchföreläsning.  

Tycker du det skulle vara roligt och intressant att kontakta företag och planera event? Sök då till Eventkoordinator i Eventgruppen, söket öppnar i februari!

Facebook: https://www.facebook.com/UTNsEventgrupp/

Cafégruppen

På Uthgård, UTN:s kårhus, finns det ett café som säljer fika och mat för studentvänliga priser. Detta drivs av en heltidsarvoderad Caféföreståndare tillsammans med en Cafégrupp som består av ideellt engagerade studenter. Cafégruppen gör även flera större event. Det kan till exempel innebära semlor på Fettisdagen, julfrukostservering under december och även lunchservering. Dessa event varierar från år till år. Cafégruppen brukar utlysas varje höst i slutet av september och en kan vara engagerad tills januari eller ända till maj. Ibland utlyses fler personer till Cafégruppen även i Januari, men inte alltid.

Marknadsföringsgruppen

Marknadsföringsgruppen är lite utav Informationsansvariges förlängda arm och består av ett gäng studenter som gillar att arbeta kreativt med foto och film. Som en hör på namnet, är marknadsföring gruppens huvudsyfte och tanken är att Marknadsföringsgruppen ska hjälpa till att belysa Kårens arbete på nya innovativa sätt. Vilka projekt, och hur stora de är, anpassas av gruppen själva, men exempel på arbete kan vara att skapa eventbilder eller affischer tillsammans med kommittéer, fotografera under event eller att filma och editera olika filmserier.
Gruppen består av grafiker och fotografer, men mycket av arbetet hjälps en åt med oavsett post. Att vara med i Marknadsföringsgruppen kräver inga förkunskaper utan det viktiga är att du tycker att det är roligt att arbeta grafiskt. Marknadsföringsgruppen tillsätts under vårterminen och arbetar tillsammans resten av läsåret.

Polhacks

PolhacksKå är en relativt liten kommitté på ca. 10 personer som planerar och genomför Polhacks; UTN:s årliga spelfestival. Kommittén tillsätts tidigt under höstterminen, medans Projektledarna tillsätts redan i april. Som tillsatt kommittémedlem blir du ansvarig för ett visst område som bland annat mat, sponsring, turneringar, marknadsföring eller volontärer. Arbetsbördan är låg under hösten (då fokus ligger på planering) men trappas upp allt mer under våren då Polhacks närmar sig!

Polhacks är UTN:s årliga spelfestival. Här samlas ca. 200 deltagare för en långhelg fylld med spel och umgänge. Eventet består av ett s.k. LAN, där deltagarna använder sina egna datorer för att spela med (eller mot) varandra, samt ett aktivitetsområde där TV- och brädspel står i fokus. Det anordnas en mängd olika tävlingar och lekar under eventet, allt från turneringar i e-sports format, till mindre seriösa sådana där det enda målet är att ha så roligt som möjligt. Från den erfarne spelaren som kommit för sätta sina färdigheter på prov, till dig som aldrig spelat varken dator- eller brädspel, så är alla välkomna på Polhacks!

Facebook: https://www.facebook.com/Polhacks/
Hemsida: http://polhacks.utn.se

Klubbverket

UTN:s Klubbverk är en grupp 14 härliga människor som sköter Kårens kontinuerliga festverksamhet. Huvuduppgiften för Klubbverket är att styra Torsdagspubarna på Uthgård där en kan köpa god mat och dryck till studentvänliga priser. Dessutom sköter Klubbverket eventet Sektionskampen under hösten, där en får tävla i roliga grenar för din sektion! Är du sugen på att hjälpa till i kök eller bar så söker vi alltid Creware som kan hjälpa till vid behov. Bli Creware genom att maila viceklubbatutn.se Gilla Klubbverket på facebook för att inte missa något: https://www.facebook.com/klubbverket/!

Facebook: https://www.facebook.com/klubbverket/

Forsränningen

Forsränningen, arrangerad av Uppsala teknolog- och naturvetarkår, är ett av Sveriges största studentevenemang som årligen arrangeras på Valborg sedan 1975.

UTN tillsätter varje år en Kommitté kallad Forskå som arrangerar Forsränningen och Forsfestivalen. Forsfestivalen är en åtta dagar lång festival för att värma upp och förbereda inför Forsränningen, där alla som vill är välkomna att äta och dricka gott i tältet, delta i aktiviteter eller beundra flottar som byggs av studenter som ska ränna. I kommittéen kan en ansvara för allt ifrån marknadsföringen av evenemangen, maten eller underhållningen under Forsfestivalen, till samarbeten med företag eller säkerheten under Forsränningen för att nämna några av ansvarsområdena. 

Forskå består av 24 kommittémedlemmar som tillsätts i tre omgångar, Presidiet i maj, resten av Ledningsgruppen i början av höstterminen och Kommittén i slutet av höstterminen. Sedan arbetar kommittén nära varandra under hela mandatperioden för att arrangera hållbara och kul evenemang med något för alla!

Facebook: https://www.facebook.com/ForsranningenUTN/
Hemsida: https://forsranningen.utn.se/sv

Digitaliseringskå 

Digitaliseringskommittén utvecklar och underhåller Kårens hemsidor, appar och övriga IT-system och det är vi som har byggt TD-mottagningens app. Vår kommitté består av Designers som tar fram designer för hur systemen ska se ut och Systemutvecklare som bygger systemen utifrån dessa designer. Till oss kan en söka i november och vi har inga förkunskapskrav, vi ser till att en får lära sig! 

Facebook: https://www.facebook.com/UTNDigitalizationCommittee

Internationella mottagningen

We are inviting you to the UTN's Masters and Exchange Reception 2020! We are a dedicated team to welcome all the new international students at the Science and Technology Faculty of Uppsala University. Last year, we organized the Welcome Reception 2019, a gasque, pub nights and a city rally with scavenger hunt. This year, we have a great variety of events just like last year lined up, and maybe even more! All we want to do is to provide a nice opportunity for you to meet fellow students and give you insights about life in Uppsala; but most importantly to HAVE FUN!

Check out our Website and Facebook page for regular updates about the organization and our events. And if you’re interested in being part of this amazing team, just let us now! You can contact us via mastercommanderatutn.se.

Cheers!

Facebook: https://www.facebook.com/internationalreception/
Hemsida: https://www.utn.se/sv

Basmottagningen

Basmottagningen är en mottagning anordnat av Uppsala- teknolog och naturvetarkår och planeras och genomförs av Baskå varje år. Mottagningen är till för att välkomna de nya studenterna som börjar på tekniskt-naturvetenskapligt basår/bastermin till Uppsala Universitet och studentlivet. Studenterna som börjar basåret har sin mottagning på hösten och de som börjar på basterminen har sin mottagning på våren. Är du taggad på att planera och genomföra en mottagning för ungefär 140 studenter och ge dem en introduktion till Uppsala universitet, studentlivet och UTN? I sådana fall brukar Uppsala- teknolog och naturvetarkår söka poster till Baskå i början av vårterminen. Om man bara vill uppleva en liten del av basmottagningen finns även volontärsposter som söks senare under vårterminen. 

Facebook: https://www.facebook.com/Basmottagningen/
Hemsida: https://basar.utn.se/