Om UTN

Uppsala teknolog- och naturvetarkår är #dinstudentkar och arbetar för att tillvarata, främja och bevaka studenternas intressen i frågor som rör er utbildning. Frågorna kan vara rent utbildningsmässiga, studiesociala eller handla om arbetslivet.

Kårens förhoppning är att studiebevakningen på den teknisk-naturvetenskapliga fakulteten ska bedrivas nära de berörda studenterna. I UTN:s högst beslutade organ, kårfullmäktige (förkortat FUM), finns alla studenter direkt representerade av sin sektionsförening.

Våra medlemmar är de som bygger UTN:s verksamhet och det är studenter som på olika sätt valt att engagera sig som driver kåren framåt. Varje år arbetar elva stycken studenter heltid för kåren, men utöver dessa engagerar sig över 1 000 studenter årligen, helt ideellt, för att genomföra kårens alla projekt.

Det är våra medlemmar som är UTN och det är era åsikter som för oss framåt, inte bara som kår, utan tillsammans kan vi se till att vi alla får en utbildning i världsklass i en av Sveriges roligaste och bästa studentstäder!

Engagemang inom UTN

Åh reccen undrar såklart vad en recce kan göra som student och Rekå kan då självklart tipsa om UTNs krabbtastiska engagemang. Dessa anormalt roliga grupper annordnar såklart väldans häftiga och spektakulära saker och är då ett ypperligt tillfälle att lära känna nya krabbrater.

Kommittéer

Forsränningen

Forsränningen, arrangerad av Uppsala teknolog- och naturvetarkår, är ett av Sveriges största studentevenemang som årligen arrangeras på Valborg sedan år 1975. Inför Forsränningen äger Forsfestivalen rum, vilket är en åtta dagar lång festival som är till för att värma upp och förbereda inför själva ränningen. Dit är alla som vill välkomna för att äta och dricka gott i tältet, delta i olika typer av aktiviteter eller beundra flottar som byggs av de studenter som ska ränna.

UTN tillsätter varje år en kommitté kallad Forsränningskommittén (även Forskå) som arrangerar både Forsränningen och Forsfestivalen. I kommittén kan en ansvara för allt ifrån marknadsföringen av evenemangen, maten eller underhållningen under Forsfestivalen till samarbeten med företag eller säkerheten under Forsränningen, för att nämna bara några av de ansvarsområden som finns! Det finns alltså något som passar alla, oavsett vad man tycker är roligt eller är intresserad av.

Forskå består av 24 kommittémedlemmar som tillsätts i tre omgångar: Presidiet i maj, resten av ledningsgruppen i början av höstterminen och sedan kommittén i slutet av höstterminen. Sedan arbetar hela kommittén nära varandra under hela mandatperioden för att arrangera hållbara och roliga evenemang med något för alla!

Naturvetarbalen

Naturvetarbalen är en årlig bal på Uppsala slott som anordnas av Bankommittén. Balen är Uppsala teknolog-och naturvetarkårs mest eleganta evenemang och hålls typisk i slutet på februari. Under middagen delas den ärofyllda förtjänstmedaljen i guld samt det pedagogiska priset ut. Utöver detta bjuds gästerna på en magisk afton fylld med underhållning, tal och god mat. Detta är ett event utöver det vanliga!

Alla har möjlighet att få biljett till Naturvetarbalen. Du behöver inte vara medlem i kåren eller student, dock finns det alltid fördel för medlemmar i UTN.

Ett roligt sätt att få uppleva Naturvetarbalen är att engagera sig i Balkommittén, Balkå som förkortning. Denna kommitté har du möjlighet att söka i början av höstterminen så håll utkik tidigt. Medlemmar i kommittén är med i planeringen av eventet och får dessutom garanterad plats på balen. Vanligtvis har inte eventet många volontärer så om du vill engagera dig, sök kommittén!

Polhacks

Hej alla!

Jag vill presentera Polhacks - UTNs spelarbetsgrupp! Vi är en engagerad grupp som strävar efter att skapa roliga spelrelaterade evenemang för alla studenter. Genom åren har vi arrangerat allt från avslappnade brädspelskvällar till spännande Lan-kvällar som har samlat studenter från olika delar av universitetet.

Vi är stolta över att kunna erbjuda en mångfald av evenemang som passar olika intressen och nivåer. Vi jobbar ständigt på att förbättra vårt utbud och vi planerar att ha fler spännande evenemang under hela läsåret, så se till att hålla utkik på vår hemsida, Facebook och Instagram för uppdateringar om våra kommande evenemang.

Om du bill vara med och skapa en rolig och inkluderande spelgemenskap på UTN så tillsätts arbetsgruppen i oktober. Välkommen att delta och ha kul med oss!

Rebusrallyt

Uppsala teknolog- och naturvetarkårs Rebusrally, UTN:s mest fartfyllda evenemang, går av stapeln den 30:e september. Rebusrallyt går ut på att varje lag har varsin bil och ska lösa rebusar, svaret på varje rebus leder laget vidare till nästa plats där en ny rebus fås. Genom att lösa dessa rebusar tar sig laget runt en bana på Upplands vägar. Under resans gång får lagen leka, lösa andra kluringar utöver rebusarna och utföra olika uppdrag som ger laget tidsavdrag. Mitt i banan finns en lunch-station där deltagarna kan fylla på magen med mat och vila lite. Ett extra pris delas såklart ut till laget med bäst utklädnad! Kvällen avslutas på ett festligt sätt tillsammans med alla deltagare.

Är du intresserad att vara med och åka Rebusrallyt? Sätt ihop ett lag och håll ögonen öppna för när anmälan kommer upp den 26:e augusti eller ta din chans på Rallypuben 14:e september på Uthgård!

Utnarm

Utnarm är kårens, och en av Sveriges största, arbetsmarknadsmässa som anordnas årligen torsdagen vecka 45. Innan självaste mässan brukar det vara två veckor fyllda med olika event såsom lunchföreläsningar, studiebesök och hackathons. Allting avslutas med en bankett som sent brukar glömmas. Utnarm ska vara till för alla - naturvetare som teknolog, första som sista års student - oavsett hur långt kommen du är i dina studier så finns det alltid något att få ut av Utnarm. Utöver att gå på självaste mässan går det såklart att engagera sig i Utnarm! Ledningsgrupp och kommittén söks under våren, medan gruppkoordinatorer, värd och nästa års projektledare söks under hösten. Hett tips är att söka gruppkoordinator eller värd redan i år för att fylla din vardag med roliga häng och för att få en mer personlig kontakt med företag som potentiellt kan vara din framtida arbetsplats.

Arbetsgrupper

Cafégruppen

Cafégruppen är den arbetsgrupp som driver kårens café på Uthgård. I Caféet, som även heter Café Bocken, hittar ni allt från nykokt och varmt kaffe samt fika och luncher till förmånliga priser. Ibland slår vi även till på stort och bakar någonting t.ex. i samband med fettisdagen men exakt vad och när varierar från år till år och det är just de vi i Cafégruppen träffas och bestämmer.

Till Cafégruppen kan man söka i början av september samt i januari. Tiden man är med i Cafégruppen är till januari samt maj beroende på hur länge man vill vara med. Cafégruppen är att fantastiskt första engagemang om man vill pröva på hur det är att vara engagerad inom UTN!

Digitaliseringsgruppen

Digitaliseringsgruppen är en arbetsgrupp som utvecklar, administrerar och underhåller kårens hemsidor och IT-system. Digitaliseringsgruppen består av posterna projektledare, systemutvecklare och designer.

Projektledarna leder kommitténs arbete och administrerar alla hemsidor och IT-system. Söket för projektledare sker i slutet av varje termin. Systemutvecklarna är de som utvecklar systemen. Designers tar fram designer och prototyper för hur nya system ska se ut.

Söket för systemutvecklare och designer sker i början av varje termin.

Ingen förkunskap eller tidigare erfarenhet krävs för att vara med i digitaliseringskommittén, du får lära dig det du behöver kunna!

Eventgruppen

Eventgruppen är den kårcentrala arbetsgrupp som sköter kontinuerlig näringslivsverksamhet och företagskontakt. Om ett företag vill nå ut till studenter och det inte händer något specifikt event just då så arrangerar vi det. Det kan vara allt ifrån lunchföreläsningar, casekvällar och studiebesök hos alla möjliga företag.

Arbetsgruppen drivs av kårens näringslivsansvarig tillsammans med eventkoordinatorer som jobbar ideellt för att UTN:s alla studenter ska få en stark kontakt till arbetslivet.

Eventgruppen brukar i vanliga fall tillsättas senare under hösten.

Klubbverket

UTN:s Klubbverk är en grupp på 13 personer som sköter kårens kontinuerliga festverksamhet. Nästa varje vecka är det Torsdagspub på Uthgård, där en kan köpa god mat och dryck samt njuta av rolig och temaenlig underhållning. Varje höst arrangeras även Sektionskampen, vilket är en fartfylld vecka med tävlingar, pub och gött häng! Klubbverket agerar dessutom köks-, bar- och serveringspersonal under sittningar och uthyrningar på Uthgård. Utöver våra fantastiska Klubbverkare söker vi alltid nya stjärnor som vill jobba vid behov! Är du sugen på att jobba under Klubbverkets events? Mejla viceklubb@utn.se för att signa upp dig på Crewlistan! Se till att gilla UTNs Klubbverk på Facebook för att inte missa något roligt!

Marknadsföringsgruppen

Marknadsföringsgruppen är lite av Informationsansvariges förlängda arm och består av ett gäng studenter som gillar att arbeta kreativt med foto och film. Som en hör på namnet, är marknadsföring gruppens huvudsyfte och tanken är att Marknadsföringsgruppen ska hjälpa till att belysa Kårens arbete på nya innovativa sätt. Vilka projekt, och hur stora de är, anpassas av gruppen själva, men exempel på arbete kan vara att skapa eventbilder eller affischer tillsammans med kommittéer, fotografera under event eller att filma och editera olika filmserier.

Gruppen består av grafiker och fotografer, men mycket av arbetet hjälps en åt med oavsett post. Att vara med i Marknadsföringsgruppen kräver inga förkunskaper utan det viktiga är att du tycker att det är roligt att arbeta grafiskt. Marknadsföringsgruppen tillsätts under höstterminen och arbetar tillsammans resten av läsåret.