Om mottagningen

Grattis och välkommen till Uppsala! Du har valt att börja studera på TekNat-fakulteten vid Uppsala universitet, ett fenomenalt bra val som du knappast kommer att ångra.

Under mottagningen så kommer Instagram användas som informationskanal och det är därför viktigt att reccen följer den flitigt för att inte missa något!

Måndagen den 22:a augusti börjar ditt otroliga studentäventyr. Vi på Uppsala teknolog- och naturvetarkår arrangerar en mottagning för dig och de andra cirka 1 200 nya teknolog-, datavetar- och basårsstudenterna som börjar på TekNat-fakulteten. Mottagningen består av massor av aktiviteter som är till för att ni ska lära känna varandra och bli trygga i er nya studiemiljö. Mottagningen är inte en så kallad “nollning” eller “inspark” som är till för de äldre studenterna, utan syftet med dessa veckor är att ni, de nya studenterna, ska känna er välkomna. Alkohol står inte i fokus under Mottagningen och det råder inga förväntningar på att alkohol ska eller inte ska drickas under dessa två veckor, det valet är alltid upp till var och en.

Alla aktiviteter är frivilliga, men vi hoppas såklart att du vill vara med på så mycket som möjligt då det är superbra att lära känna sin nya klass! Mottagningen inleds med ett upprop där det dock är obligatoriskt att närvara för att behålla sin plats på universitetet. Mer information om Uppropet finns här.

Under mottagningsveckorna kommer Rekå, Fadderkå och Mediakå att finnas vid din sida för att förgylla tiden med busiga lekar, uggleluriga spex, spännande uppdrag och kalasiga klassfester. Dessa grupper gör allt för att just din mottagning ska bli ett minne för livet och vi hoppas verkligen att du vill vara med!