Hitta rätt

Som förvirrad Recce är det inte alltid så lätt att hitta rätt bland Uppsalas alla olika campus. Här nedan finner Reccen en väldeklarerad karta så att Reccen slipper vara SEN! Ett riktigt krabbceptionelt sätt att hitta rätt är att använda den anomalistiska UL-appen och skriva in önskad adress!

Uppropet

För att Reccen ska behålla sin eminenta plats vid universitet är det väsentligt att närvara vid uppropet som kommer äga rum på Ångströmlaboratoriet. När Reccen väl har hittat dit är det sedan krabbulöst lätt att hitta till sin rosaklädda Fadderkåit för sitt program som leder Reccen vidare till rätt sal.

ÅNGSTRÖMLABORATORIET (ÅNGAN)

Hjärtligt välkomna ska alla Reccar känna sig till Ångströmlaboratoriet! Här hänger teknologer och naturvetare i mängder och kurser som Reccen kommer läsa här har med matte och fysik samt lite av varje att göra!

På gräsmattorna på Ångströms östra sida kan Reccen också hitta det absolut bästa stället i stan; det fenomenalt krabbtastiska mottagningsområdet!

POLACKSBACKEN

Alldeles intill Ångan finns ett flertal gamla regementshus. Promenerar Reccen mellan husen så kommer Reccen så småningom till kårhuset Uthgård! Här kan Reccen, förutom att ställa kluriga frågor till kårens ledningsgrupp, även värma matlådan och köpa kalasgott kaffe och fika. Om Reccen vill ha en plats att dyka ner i studierna, kan det med fördel göras här.

ENGELSKA PARKEN

Engelska parken hittas lättast bakom Carolina Rediviva. På detta campus hänger mest humanister som pluggar bland annat språk, historia och psykologi. Om Reccarna har kurser inom exempelvis filosofi eller idé- och lärdomshistoria kommer dessa kurser att läsas på detta campus.

SVERIGES LANTBRUKSUNIVERSITET (SLU)

Detta campus syns inte på kartan då det ligger ett litet krabbelkast bort, åh kanske 10 minuters cykeltur söder om Ångan. Här kommer ES och W-reccarna att läsa en del kurser som bland annat har med kemi, energi, miljö och biologi att göra.

På SLU finns givetvis det alldeles fräna SMK! SMK är Småttingkommittéen som är här för att välkomna alla nya SLU-studenter, som kallas för småttingarna. Ute på SLU finns även VVK, som ska välkomna alla nya veterinärstudenter. Reccen Rekåmmenderas att leka med både SMK och VVK då Rekå givetvis tycker att SMK och VVK är riktigt krabbifräcka!

BIOMEDICINSKT CENTRUM (BMC)

Ååååh hit ska framförallt X och K-reccarna känna sig varmt välkomna! Detta campus ligger inte långt ifrån Ångan och hittas på andra sidan Dag Hammarskjölds väg. Här kan Reccen komma att läsa kurser inom kemi och biologi. På BMC pluggar också ett stort antal andra studenter inom medicin såsom sjuksköterskor, sjukgymnaster, apotekare, logopeder och läkare. På BMC bedrivs även en hel del krabbylicious forskning såklart.

Det är allmänt känt att källaren på BMC närmast kan liknas vid en riktigt övernaturlig labyrint! Superkalaskul om man har en eftermiddag ledig för lek i långa korridorer, men vill Reccen hitta ut så är det bästa tipset att leta sig upp en våning och sedan hitta rätt väg ovan jord. Vill Reccen dock ta sig mellan två hus på BMC så är det lättast att använda sig av korridorerna i källaren som förbinder husen.

EKONOMIKUM

ÅHH alla STS-reccar ska känna sig supervälkomna till Ekonomikum! Detta campus ligger en bit bort från Ångström, men ligger desto närmare studentområdet Rackarberget och ICA Folkes. Som namnet antyder så är det såklart ekonomer av alla sorter och statsvetare som pluggar på Ekonomikum. Här kommer Reccen att läsa kurser inom ekonomi och kulturgeografi!

Bredvid Ekonomikum ligger förstås Ekonomikumparken, även kallat ekoparken! Denna krabbelbara park är en utsökt plats för en klotastisk brännbollsturnering eller en snajdig förfest. Denna park brukar även anses vara hjärtat av själva valborgsfirandet i Uppsala, en riktigt höjdpunkt! På Ekonomikum så finns det en hel del andra reccar som börjar sin tid här i Uppsala. Både faddrar och reccar kan ha lustiga utstyrslar ute på området för att deras reccar lätt skall känna igen dem.

EVOLUTIONSBIOLOGISKT CENTRUM (EBC)

Åååh wow! Här kommer X och W-reccar läsa en del kurser inom biologi, bioinformatik och mikrobiologi. Evolutionsbiologiskt centrum är ett trevåningshus i rött tegel. Campuset består av flera byggnader med en stor gräsmatta i mitten, åh supermysigt såklart!

På EBC så finns det också en reccemottagning för geovetare och biologer samt ämneslärare inom biologi. Denna mottagning heter GB-mottagningen och dess ansvariga heter VälCom. VälCom känns igen på sina färgglada mantlar. Biolog- och geovetarreccarna känns igen på sina reccebrickor som bärs runt halsen. Faddrarna i denna mottagning känns igen på sina superfina tishor där det står GB-mottagningen.

GEOCENTRUM

På detta campus kommer W-reccarna att läsa kurser inom bland annat geologi, vatten och luft. På geocentrum kommer även Reccarna läsa kurser tillsammans med de naturvetare, till exempel biologer och geologer, som också läser här. Det finns även någonting som heter Cemus här, och de håller kurser i miljö och hållbarhet. Geocentrum ligger bakom Blåsenhus precis vid Sveriges geologiska undersökning, inte långt ifrån mumsiga ICA Hörnan. Geocentrum har fasad i tegel och vit puts.